Antiderapant uman pe gheţuşul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursanţii şcolilor de şoferi au fost în această perioadă cei mai privilegiaţi în trafic.

Autorităţiile au încercat să ia măsuri pentru deszăpezirea şoselelor, însă şoferii tot au trebuit să se descurce singuri. Parcările au devenit un adevărat calvar, iar mulţi reşiţeni au simţit pe propria piele că până şi ieşitul din parcare fără cauciucuri de iarnă este o aventură.

Deszăpezire cu lopăţica

Vestea bună este că, în momente critice, reşiţenii au dat dovadă de spirit civic. Trecătorii nu au rămas indiferenţi în faţa şoferilor înţepeniţi în parcare. „În momente de criză, cum au fost aceste zile pentru noi, oamenii sar în ajutor. Spre marea mea surprindere, majoritatea celor care au împins maşinile au fost persoane vârstnice. Eu am o lopăţică în maşină şi dacă am putut să ajut, am ajutat“, a spus Mircea Petru, un taximetrist din Reşiţa.
Reşiţeanul Florin Leontean şi-a găsit maşina înzăpezită şi în această dimineaţă. „Oricine ar fi la putere, tot noi trebuie să ne facem singuri totul şi să ne ajutăm“, a spus Leontean.

Disciplină în traficul de criză

Pentru că numărul accidentelor rutiere este în creştere în această perioadă, mulţi reşiţeni au hotărât să nu-şi scoată maşinile din parcare. „Ţinând cont că ultimul accident grav a fost acum o săptămână, putem zice că începem să ne civilizăm. Am trăit să văd în Reşiţa că în traficul rutier şoferii devin mai responsabili“, a spus comisarul Decebal Davidoiu, şeful poliţiei rutiere.  Zăpada a afectat şi profitul şcolilor de şoferi. Mulţi instructori auto şi-au suspendat orele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite