Anne Boleyn - amanta regelui sau regina Angliei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Henric al VIII-lea a avut şase soţii, însă Anne este cea care a reuşit în scurta ei domnie, să schimbe religia Angliei şi să ofere lumii unul dintre cei mai mari suverani din istoria Europei.

Cine era Anne?

Data exactă a naşterii Annei nu este cunoscută. Însă se ştie că s-a născut undeva între anii 1501-1507. Familia în care se naşte este una dintre cele mai influente în aceea perioadă. Se ştie că tatăl Annei era unul dintre preferaţii regelui, încredinţându-i-se de multe ori misiuni diplomatice peste graniţă.

Atât Anna, cât şi sora ei Mary sunt crescute în Franţa. Aici cele 2 fete primesc o educaţie deosebită. În timp Anna ajunge să fie foarte preocupată de artă, modă, filosofia religiei, vânătoare şi călărie. Cunoaşte foarte bine cultura franceză şi eticheta.

Anne nu era iubită de nimeni. Nici de popor care deseori o numea târfa regelui sau prostituata obraznică, nici de curtea regală. Stilul ei de viaţă, rochiile, bijuteriile, pălăriile, penele de struţ, echipamentul pentru călărie pentru care cheltuia sume enorme nu erau pe gustul englezilor.

Privind în trecut, ne putem întreba: a fost Anne Boleyn doar o târfă a regelui sau a reuşit să devină cu adevărat o regină a Angliei?

Află răspunsul pe Historia.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite