Angela Merkel vine în România în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat astăzi că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va veni în octombrie la Bucureşti într-o vizită oficială.

Declaraţiile lui Baconschi au fost făcute la New York, unde participă împreună cu primul ministru Emil Boc la evenimentele dedicate celei de a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ministrul de Externe german, Guido Westerwelle, s-a aflat în iunie într-o vizită în România unde s-a întâlnit cu omologul său român, Teodor Baconschi, dar şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Westerwelle declara atunci că schimburile economice româno-germane reprezintă un pilon central al reţiilor bilaterale. Totodatp, el a salutat şi a încurajat procesul de reformă în domeniul justiţiei şi a îndemnat să fie luate măsurile necesare.

Ministrul german de externe a menţionat că România este un partener important şi în relaţiile europene, în ceea ce priveşte contactele cu Europa de Sud-Est, cu statele din Balcanii de Vest şi în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul zonei Mării Negre. "Noi avem un scop comun şi anume să creăm un cadru prin cooperarea în zona Mării Negre şi prin Parteneriatul Estic, pentru a dezvolta câteva iniţiative comune", a precizat şeful diplomaţiei de la Berlin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite