Angela Merkel, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german, Angela Merkel, care a sosit ieri în România, va avea astăzi convorbiri oficiale la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Pe agenda discuţiilor vor figura dezvoltarea cooperării bilaterale, în contextul relaţiilor directe şi în interiorul Uniunii Europene şi NATO, precum şi principalele subiecte de interes comun de pe agenda regională şi internaţională, conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale. Discuţiile de la Cotroceni vor fi precedate de convorbiri la Palatul Victoria, între premierul Emil Boc şi omologul german.

Tot astăzi, cancelarul german se va deplasa la Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai". Ceremonia de decernare a titlului va fi transmisă în direct de către canalul TVR3. Cancelarul Germaniei va participa şi la inaugurarea Institutului de Studii Germane al Universităţii „Babeş-Bolyai". Născută la Hamburg, dar crescută în fosta Republică Democrată Germană, Angela Merkel a mai vizitat România în 2008, când a participat la summit-ul NATO organizat la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite