Angajaţii din industria chimică protestează la Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghajaţii din industria chimică pichetează, de marţi până joi, între 10.00-15.00, sediile Guvernului şi Ministerului Economiei
Anghajaţii din industria chimică pichetează, de marţi până joi, între 10.00-15.00, sediile Guvernului şi Ministerului Economiei

Membrii Federaţiilor Patronatelor din Chimie şi Petrochimie şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie protestează la Palatul Victoria pentru prelungirea facilităţii de acordare de gaze interne pentru unele firme. Anghajaţii din industria chimică pichetează de marţi până joi, între 10.00-15.00, sediile Guvernului şi Ministerului Economiei.

O serie de producători din industria chimică şi a îngrăşămintelor au primit doar gaze din producţia internă, mai ieftine de aproape două ori faţă de cele importate. Măsura a a fost introdusă de Guvern în luna mai a anului 2009 şi a fost prelungită cu un an în luna octombrie a anului trecut.

Sindicaliştii din chimie sunt susţinuţi şi de sindicaliştii din siderurgie deoarece revendicările "au ca scop reprezentarea intereselor salariaţilor din economia reală".

"În fond, toţi cei care reprezentăm interesele salariaţilor din economia reală ne confruntăm cu aceleaşi probleme: închideri de capacităţi de producţie şi minimizarea firmelor, lipsa de control a instituţiilor statului privind respectarea clauzelor din contractele de vânzare-cumpărare, măsuri economice discriminatorii impuse de statul român unor întreprinderi, fiscalitate împovărătoare, disponibilizarea lucrătorilor ca efect al prelungirii şi adâncirii crizei din România. Puterea actuală a amplificat dezechilibrele din societatea românească, promovând cu obstinaţie un concept economico-social numit „statul minimal”. Practic, economia este lăsată să funcţioneze în virtutea mecanismelor unei pieţe în derivă, iar intervenţia statului este minimală", au anunţat sindicaliştii din siderurgie.

Sindicaliştii acuză Guvernul de nepăsare faţă de problemele economiei reale şi de lipsa ajutorului pentru firmele producătoare româneşti în această perioadă de criză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite