Angajaţii MAE sunt încurajaţi să plece la post în tandem, soţ-soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Corina şi Adrian Vieriţa deţin funcţiile de ministru consilier la secţia politică, respectiv ambasador în SUA
Soţii Corina şi Adrian Vieriţa deţin funcţiile de ministru consilier la secţia politică, respectiv ambasador în SUA

Ministerul de Externe a precizat astăzi că încurajează, din raţiuni financiare, participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului.

MAE a făcut precizările având în vedere informaţiile vehiculate pe internet şi în presă privind faptul că la unele misiuni ale României din străinătate lucrează persoane care sunt soţ şi soţie.

"Persoanele respective sunt fie diplomaţi de carieră cu contracte pe durată nedeterminată, fie personal tehnico-administrativ. Înaintea plecării la post, toţi aceşti angajaţi – diplomaţi de carieră sau personal tehnico-administrativ – au fost declaraţi admişi la posturile respective în urma concursurilor care au avut loc înainte de trimiterea în misiune", informează MAE pe site-ul său.

"Ca politică de resurse umane, este încurajată participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului, din raţiuni financiare. Spre exemplu, cheltuielile cu cazarea, cu indemnizaţiile soţilor/soţiilor şi copiilor sunt mai mici dacă pleacă în misiune pe două posturi angajaţi soţ-soţie, decât dacă ar pleca angajaţi diferiţi, fiecare cu familia lui", precizează MAE.

Pe internet au circulat, începând de miercuri, liste ale familiilor cu diferite funcţii plecate la post împreună:

Ambasada României din SUA: Adrian Vieriţa (ambasador) şi Codrina Vieriţa (ministru consilier la secţia politică), Cristian şi Cristina Gagynsky (ministru-consilier, respectiv consilier)

Ambasada României din Australia: Mihai Ştefan Stuparu (ambasador) şi Cristina Stuparu (consilier). La aceeaşi ambasadă membri ai aceleiaşi familii sunt secretara şi şoferul.

Ambasada României la Bruxelles: Mircea Simion (consilier diplomatic la secţia politică) şi Teodora Simion (secretar II), Carmen Ducaru (se ocupă de PR la centrul român de informare), soţia lui Sorin Ducaru (ambasadorul României la NATO).

Ambasada României de la Ottawa: Maria Păunică (asistenta ambasadorului) şi Victor Păunică (şeful serviciului administrativ).

Ambasada de la Beijing: Viorel Isticioaia Budura (ambasador) şi Tatiana Isticioaia Budura (consilier diplomatic).

Consulatul României la Salonic: Dumitru Hriţuleac (consulul general) şi soţia sa Luminiţa Sanda Hriţuleac (consul).

Ambasada de la New Delhi: Valerica Epure (ambasador) şi Cristian Epure (consilier).

Ambasada României din Israel: Edward Iosiper (ambasador) şi Tatiana Iosiper (consilierul diplomatic de la Secţia Politică a ambasadei).

Ambasada României la Roma: Răzvan Rusu, de la Roma (ambasador) şi Livia Alexandrina Rusu (consilier diplomatic la secţia politică), Marius Cristian Cristea (secretar III la Biroul de promovare comercială) şi Anita Cristea (ataşat pentru probleme de muncă).

Ambasada de la Moscova: Daniel Ciobanu (adjunct al şefului de misiune) şi Luminiţa Ciobanu (secretar III la Departamentul Politic).

Consulatul României la Odessa: Marin Şegău (consul) şi Maria Şegău (funcţionar consular).

Ambasada României de la Madrid: Maria Ligor (ambasador) şi Adrian Ligor (consilier şi şef al secţiei politice)

Ambasada României la Stockholm: Răduţa Matache (ambasador) şi soţul acesteia, Constantin Matache, (consilier).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite