Angajaţii BCR au pichetat sediul central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 100 de persoane au pichetat joi în faţa sediului central al BCR, nemulţumiţi de intenţia administraţiei de a menţine suspendate unele drepturi din contractul colectiv de muncă.

Pichetarea sediului din Calea Victoriei s/a terminat la ora 12:00, imediat după anunţarea rezultatelor băncii şi ale acţionarului majoritar, grupul austriac Erste Bank.

"Motivul declanşării acestei acţiuni îl constituie nemulţumirea salariaţilor faţă de atitudinea iresponsabilă şi nejustificată a administraţiei BCR faţă de dialogul social şi salariaţi, precum şi intenţia acesteia de a elimina drepturile câştigate ale salariaţilor, prevăzute în Contractul colectiv de muncă", potrivit unui comunicat al Federaţiei.

"La eveniment vor participa numai cei din conducerea organizaţiilor sindicale teritoriale din BCR, care au dreptul la zi sindicală, şi nu va fi niciun salariat al băncii, pentru că nu vrem să perturbăm activitatea. Vrem să tragem un semnal de alarmă faţă de atitudinea administraţiei, care are o politică de acceptă sau pleacă şi ne cere eliminarea sau suspendarea drepturilor salariaţilor, după ce în doi ani de criză am acceptat să nu-şi îndeplinească aceste obligaţii din contractul colectiv de muncă", a declarat joi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.

Sindicatul cere două bonusuri salariale legate de rezultatele financiare ale băncii din acest an, care ar urma să fie plătite în 2012, precum şi indexarea salariilor de anul viitor cu 50% din rata inflaţiei de pe 2011.

Administraţia a cerut, iniţial, eliminarea acestor drepturi din contractul colectiv de muncă, iar apoi s-ar fi arătat dispusă să negocieze o nouă suspendare.

De asemenea, mangamentul vrea ca  obligaţia privind plata pensiilor private facultative să fie suspendată în continuare în limita plafonului deductibil de 400 de euro/an.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite