Angajaţi ai MApN şi MAI, anchetaţi de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT au trimis în judecată 24 de persoane
Procurorii DIICOT au trimis în judecată 24 de persoane

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 24 de persoane, printre care şi angajaţi ai  Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI) şi ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Aceştia sunt acuzaţi de contrabandă cu ţigări. Conform procurorilor, reţeaua a reuşit să introducă fraudulos ţigări din Republica Moldova pe teritoriul României.

Printre cei anchetaţi se numără şi un angajat al Ins-pectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), un jandarm din Brăila şi unul din Galaţi. Primul este suspectat că aducea ţigări de contrabandă din Republica Moldova, iar jandarmul din Brăila asigura protecţie celor care le vindeau, anunţându-i cu privire la controale şi făcând şicane concurenţei. Jandarmul din Galaţi prelua ţigări şi le dădea mai departe spre vânzare.

Prejudiciul total adus statului este estimat la 3,3 milioane de lei. Conform autorităţilor care anchetează acest caz, în perioada 2010 - ianuarie 2012, membrii grupului au introdus pe teritoriul României, în mod repetat, prin Punctul de Control şi Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - Giurgiuleşti sau peste râul Prut, diferite cantităţi de ţigări din Moldova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite