Andronescu: am rămas fără bani pentru salariile profesorilor din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri la Oradea că îşi va îndeplini angajamentul luat în faţa profesorilor privind majorarea salariile cu 50% imediat ce va fi posibil.

"Avem convingerea că nu se poate cere performanţă în educaţie fără să motivezi şi cadrele didactice pentru creşterea performanţei", a declarat ministrul, care a adăugat că "imediat ce va fi posibil, ne vom ţine de angajamentul pe care ni l-am asumat".

Andronescu a spus că Ministerul Educaţiei a plătit datoriile din anul precedent - 8.250 de milioane de lei şi dacă suma aceasta ar fi rămas în buget, ministerul dispunea acum de fondurile necesare creşterii salariilor profesorilor.

Referitor la greva cadrelor didactice, Andronescu a spus că se va întâlni mâine cu ministrul de Finanţe pentru a analiza pe rând toate punctele pe care profesorii le-au menţionat în documentul lansat public. "Încercăm să găsim răspunsuri într-un timp rezonabil pentru fiecare dintre aceste puncte. Eu sper să renunţe la această grevă", a mai spus ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite