Andronescu, a patra propunere la Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu va ocupa pentru a treia oară funcţia  de ministru al Educaţiei
Ecaterina Andronescu va ocupa pentru a treia oară funcţia de ministru al Educaţiei

Ecaterina Andronescu a devenit oficial ministru al Educaţiei, ieri, după ce a depus jurământul, încurcân­du-se la pronunţarea cuvântului „integritate“, iar preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a acesteia.

 „Vă doresc succes pentru că intraţi în funcţie în momentul în care se desfăşoară Bacalaureatul. (...) Sper să nu începem cu modificări la Legea educaţiei până nu o vedem funcţionând", i-a transmis preşedintele Băsescu.

Şeful statului nu s-a dezis de obiceiul din ultima perioadă  şi i-a cerut noului ministru să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat. Şi la desemnarea lui Puiu Haşotti în fruntea Ministerului Culturii preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Ponta ca Haşotti să declare pe propria răspundere că nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrări ştiinţifice.

În replică, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat că ea nu a plagiat niciodată şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate.

Probleme cu integritatea

„N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activităţii mele pe tot parcursul ei", a precizat Andronescu.

De asemenea, şeful statului a mai precizat că ar fi util ca „doamna Ecaterina Andronescu să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare".  La formarea Cabinetului Ponta, numele Ecaterinei Andronescu a fost vehiculat pentru portofoliul Educaţiei, însă aceasta nu a fost nominalizată, ea având un proces cu ANI care o acuza de conflict de interese.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite