Andronescu: Nu e exclus să închidem liceele cu note slabe la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va analiza rezultatele la bacalaureat, dar şi admiterea în licee, unde mii de copii intră în clasa a IX-a cu medii cuprinse între 3 şi 4,99, apoi vor fi luate măsurile ce se impun, nefiind exclusă închiderea unor şcoli cu rezultate foarte slabe.

"Nu excludem ideea închiderii unor şcoli care şi anul trecut au avut rezultate slabe la Bacalaureat şi care nu au luat nicio măsură pentru ameliorarea situaţiei. Dar nu vom face nimic decât după o ananliză atentă. Stăm blând şi judecăm drept", a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.


Promovabilitatea la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, este de 43,04%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

În 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la sută la nivel naţional, înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.

REZULTATELE FINALE au fost afişate! Vezi aici mediile, judeţ cu judeţ!

Primele rezultate afişate la centrele de examinare indică o situaţie la fel de dezastruoasă ca cea înregistrată anul trecut. După ce s-au luat măsuri pentru ca examenul să se desfăşoare corect, rata de promovabilitate este foarte mică. Pe primul loc este Judeţul Ilfov, unde 85% din candidaţi nu au promovat, iar cele mai bune rate de promovabilitate sunt în jur de 60%. VEZI AICI rata de promovabilitate, judeţ cu judeţ

AICI găseşti ce poate face copilul tău dacă a picat examenul de maturitate!

AICI  găseşti liceele care au avut performanţe bune la Bacalaureat 2012!

AICI găseşti liceele cu promovabilitate aproape spre zero Bacalaureat 2012!

E oficial! Dezastrul la Bacalaureat este mai mare decât anul trecut: doar 43,04% dintre elevi au promovat examenul toată ţara

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite