Studenţii cer demisia lui Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii cer demisia lui Andronescu
Studenţii cer demisia lui Andronescu

Studenţii anunţă proteste şi cer demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Motivul invocat de aceştia este eliminarea "abuzivă" din Legea educaţiei a drepturilor obţinute de ei de-a lungul timpului.Unul dintre aceste drepturi este cel de a fi reprezentaţi în senatele universităţilor.

"Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România consideră inadmisibilă scoaterea din noul pachet de legi a unui drept fundamental, câştigat de studenţi în urma mişcărilor din primăvara anului 1995, când procentul de reprezentare a studenţilor în Senatul Universitar a fost stabilit la 25%. Ultima variantă asumată a legii plasează studenţimea cu 20 de ani în urmă", au declarat reprezentanţii alianţei.

Pe lângă sistarea prezenţei în senatele universităţilor, Uniunea Studenţilor din România (USR) acuză şi neimplicarea reprezentanţilor studenţilor în structura Consiliului Agenţiei Române de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

"Suntem nemulţumiţi de acţiunile ministrului şi, după consultarea consiliului director al uniunii, vor anunţa acţiuni de protest", a spus preşedintele USR, Andrei Botez, citat de NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite