Andronescu: Negocierile cu sindicatele vor continua luni pentru a nu se recurge, totuşi, la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor încerca, luni, o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a-i  convinge pe aceştia să renunţe la greva anunţată pentru zilele tezelor unice, a anunţat ministrul Ecaterina Andronescu după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc.

"Negocierile cu sindicatele vor continua luni, la ora 12.00, pentru a nu se recurge, totuşi, la grevă. Luni, după această întâlnire, le vom comunica elevilor soluţia găsită în cazul în care sindicaliştii nu renunţă la protest. Suntem extrem de îngrijorată de decizia sindicatelor de a face grevă în prima zi a tezelor unice, cu atât mai mult cu cât şi premierul a dat asigurări că nu vor fi reduceri de salarii şi nici de sporuri pentru personalul din educaţie. Vom căuta soluţii în continuare, pentru a recupera, din fonduri structurale, pierderile cauzate de rectificarea bugetară", a spus, potrivit NewsIn, Andronescu.

Cu acelaşi prilej, ministrul Educaţiei a anunţat că şefii inspectoratelor şcolare judeţene Harghita, Cluj şi Bacău vor fi înlocuiţi din funcţie pentru că un indus în eroare opinia publică interpretând eronat, în opinia Ecaterinei Andronescu, o notă trimisă de instituţie în teritoriu, cu privire la fondurile rămase pentru plata salariilor după rectificarea bugetară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite