Andrei Marga a fost votat de plenul Senatului la şefia Institutului Cultural Român, fără a fi audiat în comisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, marţi, la şefia Institutului Cultural Român (ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate, transmite Mediafax.

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi „pentru", 26 „împotrivă" şi cinci abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PSD Sergiu Nicolăescu a cerut amânarea audierii pentru şefia ICR. El şi-a motivat propunerea prin faptul că Andrei Marga este plecat din ţară, astfel că se impune amânarea acestor audieri pentru săptămâna viitoare.

Propunerea senatorului PSD Sergiu Nicolăescu a fost însă respinsă. La rândul său, senatorul PNL Mario Oprea a cerut în plenul Senatului ca propunerile pentru şefia Institutului Cultural Român să se supună oricum votului plenului, chiar dacă nu au mai avut loc audierile din comisiile de cultură şi externe, el precizând că liberalii îşi menţin nominalizările pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte.

Audierea fostului ministru Andrei Marga pentru şefia Institutului Cultural Român, care trebuia să aibă loc marţi dimineaţă, a fost amânată, senatorii din comisiile de cultură şi politică externă fiind anunţaţi prin SMS, potrivit unor surse parlamentare Marga fiind plecat din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite