Anchetele au stabilit lipsa de culpabilitate a lui Ritli Ladislau în cazul suspiciunii de infecţie nosocomială de la Maternitatea Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a făcut, joi seara, printr-un comunicat de presă, precizări cu privire la demisia sa din funcţia de director al DSP Oradea în anul 2002.

"Având în vedere discuţiile purtate în această perioadă cu privire la episodul 2002, pentru o corectă informare a opiniei publice aş dori să clarific unele aspecte. Am deţinut două mandate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în perioadele 1997-2002 şi 2003-2009. În anul 2002, la Maternitatea din Oradea a existat o suspiciune de infecţie nosocomială pe care chiar Direcţia de sănătate publică, coordonată de mine la acea dată, a depistat-o şi a raportat-o instituţiilor superioare. Deoarece pentru acest caz mai multe instituţii au demarate investigaţii amănunţite, pentru a nu exista suspiciuni, am considerat că este corect să îmi prezint demisia din funcţie până la clarificarea tuturor aspectelor. Menţionez că, atât anchetele derulate de minister, cât şi cele ale Parchetului şi Institutului de Medicină Legală au stabilit lipsa de culpabilitate a directorului Direcţiei de Sănătate Publică", spune ministrul sănătăţii, în comunicatul de presă.

Acesta a adăugat că în anul 2003, "în perioada aceleiaşi guvernări", conducerea Ministerului Sănătăţii i-a reîncredinţat funcţia de director al DSP Bihor, pe care a deţinut-o până în anul 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite