Anchetatorii nu ştiu încă de unde avea Nati Meir banii inscripţionaţi cu "specimen"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii continuă cercetările în cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii pe care era inscripţionat cuvântul "specimen", dar şi pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arată în referatul procurorilor trimis la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare.

Astfel, procurorii urmează să audieze mai multe persoane şi să facă expertize pentru a stabili provenienţa bancnotelor de 500 de euro inscripţionate cu "specimen", găsite în sediul de campanie al lui Meir.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs de fostul candidat la preşedinţie este de 1.416.845 de lei, din acesta 1.293.600 de lei reprezentând banii daţi ca împrumut, iar restul de 123.245 de lei, comisioanele primite pentru presupusele contracte de împrumut, notează procurorii în referat.

Conform referatului procurorilor,  în 13 septembrie Nati Meir i-a dat lui Marius Dumitru (n.r.- impresarul lui Adi Minune) 100 de bancnote de 500 de euro, plata parţială pentru prestarea unor servicii artistice de către Adi Minune.

Marius Dumitru a deschis plicul cu bani în prezenţa fostului deputat, deşi Meir îl pusese să semneze o "înţelegere", prin care îl obliga să nu deschidă plicul mai devreme de 20 septembrie, în caz contrar fiind obligat să-i plătească lui Meir 50.000 de euro. Impresarul lui Adrian Minune şi-a dat seama că banii nu pot fi folosiţi, refuzând să-i primească.

"În aceste condiţii, inculpatul (n.r. -Nati Meir) i-a solicitat să revină în câteva zile, când i-a remis o filă CEC pentru aceeaşi sumă, instrument cu care partea vătămată s-a prezentat la o unitate bancară, aflând că e incorect completat", susţin procurorii în referat.

Procurorii arată că Meir aşeza banii în pachete, pe mijlocul fiecărui pachet fiind aplicată o bandă albă din hârtie, asemănătoare cu cele puse de bănci, care acoperea inscripţia ”BON POUR UN TOUR. SPECIMEN".

Mai mult, pentru a-şi convinge victimele, Meir le chema la sediul de campanie, unde le arăta un rucsac plin cu bancnote false de 500 de euro, spunându-le că are de unde să plătească împrumutul convenit.

Nati Meir se apără susţinând că a primit 700.000 de euro de la un prieten, Daahn Meir, care ar fi fost victima unei înşelăciuni, acesta depunând chiar o plângere la  IGPR. Ipoteza lui Meir nu este confirmată de anchetatori, care spun că nu există o astfel de plângere la poliţie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, marţi, cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Nati Meir pentru falsificare de monedă şi înşelăciune în formă calificată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite