Anchetarea procurorilor de către parlamentari se va găsi în raportul MCV din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anchetează votul de la Referendum
Procurorii anchetează votul de la Referendum

Comisia Europeana va introduce în următorul raport pe justiţie iniţiativa parlamentarilor de a crea o comisie de investigare a modului în care procurorii anchetează neregulile de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, citat de caleaeuropeana.ro, la acest moment Comisia nu va comenta iniţiativa din Parlamentul Romaniei, urmând ca poziţia acesteia să fie inclusă în raportul MCV din decembrie.

"Nu intenţionăm să comentam în acest stadiu. Acest tip de probleme va fi acoperit de următorul raport MCV", a declarat el.

Senatul a decis, luni, înfiinţarea unei Comisii de anchetă privind activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012, propusă de senatori PSD şi PNL.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat, marţi, la RFI că şefii DNA şi Parchetului General vor fi chemaţi la comisia parlamentară privind referendumul, pentru a spune de ce au fost audiaţi oamenii "pe capota maşinii şi puşi să jure pe Biblie la ieşirea din biserică".

Toni Greblă susţine că era nevoie de înfiinţarea acestei comisii "în primul rând pentru a trage un semnal de alarmă asupra modului în care autorităţi şi instituţii ale statului înţeleg uneori să-şi facă datoria".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite