Ancheta privind ceasurile de lux purtate de oficialii chinezi, cenzurată la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Beijing au cenzurat o anchetă efectuată de un blogger şi publicată pe intrenet legată de ceasurile de lux purtate de responsabilii guvernamentali chinezi.

Bloggerul care se prezintă drept Huaguoshanzongshuji a declarat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, rezultatul investigaţiei a fost şters din contul său de pe platforma de microblogging Weibo, apreciind că măsura a fost luată ca urmare a presiunilor exercitate de Departamentul Propagandei, potrivit AFP.

Militantul, cunoscut în blogosfera chineză, publicase fotografii ale mai multor oficiali chinezi, indicând în cazul fiecăruia marca şi valoarea ceasurilor purtate.

Printre cei vizaţi se numărau şi Sun Jingmiao, preşedintele Comisiei naţionale pentru dezvoltare şi reformă din provincia Zhejiang, care poartă un Rolex estimat la o valoare de 8.000 de euro, sau Zhou Wenzhang, vicepreşedintele Şcolii naţionale de administraţie, care poartă un ceas identificat drept Piaget Emperador, de 11.000 de euro.

Presa oficială a salutat însă rezultatele anchetei. Astfel, agenţia China Nouă a apreciat că serviciile de luptă împotriva corupţiei ar trebui să se inspire din metodele de lucru ale bloggerului. "Un simplu ceas poate dezvălui acte de corupţie ascunse de unii responsabili lacomi şi aceasta arată că actele de corupţie lasă urme", a afirmat China Nouă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite