Anchetă extinsă la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti, Adrian Ioan Toma, a fost pus sub învinuire, ieri, de către procurorii Parchetului General ca urmare a tragediei de la 16 august, când cinci bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase sunt încă în stare foarte gravă.

Procurorii îl acuză pe Toma că-în ciuda funcţiei pe care o deţine - a gestionat în mod defectuos resursele umane existente.

Mai citeşte şi:

Şeful Secţiei neonatologie de la Maternitatea Giuleşti este urmărit penal

El nu a luat măsurile manageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi, a câte două cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis.

Bebeluşii, tot în stare gravă

Cei şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, de la 16 august, sunt în continuare sub stricta supraveghere a medicilor. „Starea lor rămâne nemodificată faţă de zilele precedente, unul dintre bebeluşi este în stare critică, având leziuni severe, iar ceilalţi cinci sunt stabili, evoluţia leziunilor locale fiind favorabilă",a precizat Raluca Alexandru, medic la Spitalul „Grigore Alexan­drescu".

Bebeluşul în stare critică are leziuni termice, dar şi respiratorii severe, fiind în continuare dependent de ventilaţia mecanică. „Noi avem speranţe că sunt pe drumul cel bun. Putem spune că au trecut de şocul cel mai mare. Acum aşteptăm să ia în greutate şi să ajungă să cântărească peste trei kilograme, ca un bebeluş normal", a mai declarat Raluca Alexandru. Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs la 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite