Anchetă de la Ministerul Sănătăţii în cazul gemenilor născuţi la Câmpulung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 5% din feţii care au mai puţin de 25 de săptămâni supravieţuiesc Foto: apcom.net
Doar 5% din feţii care au mai puţin de 25 de săptămâni supravieţuiesc Foto: apcom.net

Şeful de la Sănătate, Cseke Attila, a cerut o anchetă amănunţită în cazul gemenilor născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung care nu au beneficiat de îngrijiri corespunzătoare. În acest caz s-a autosesizat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

"Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Cseke Attila a precizat că a fost informat despre cazul bebeluşilor joi, sesizarea fiind făcută telefonic de părinţii gemenilor. Acesta a precizat că Ministerului Sănătăţii a trimis echipaje de urgenţă pentru a asigura transportul nou-născuţilor într-o maternitate dotată cu secţie de terapie intensivă avansată din Capitală imediat ce informaţia a fost verificată de către minister.

La cererea ministrului Sănătăţii, şeful Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat externarea copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz, potrivit sursei citate.

Reazultatele anchetei sunt aşteptate până luni. Şi  Înspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a decis declanşarea unei anchete în acest caz.

În prezent gemenii sunt internaţi în Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Polizu din Capitală şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite