Anchetă administrativă în cazul depozitului ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Mureş ar putea demara o anchetă administrativă în cazul contractului semnat de instituţie cu societatea Waste Italia, care construieşte depozitul ecologic zonal de gunoi de

Consiliul Judeţean Mureş ar putea demara o anchetă administrativă în cazul contractului semnat de instituţie cu societatea Waste Italia, care construieşte depozitul ecologic zonal de gunoi de la Ungheni.
Vicepreşedintele CJ Mureş, Alexandru Petru Frătean, a recunoscut, ieri, că unii consilieri judeţeni din perioada 2000-2004 l-au informat că au votat un model de contract care trebuia semnat cu partea italiană şi că s-a semnat o altă variantă, dictată de unul dintre foştii vicepreşedinţi ai instituţiei. "Nu s-a făcut nicio sesizare penală. Probabil va urma o anchetă administrativă", a arătat Frătean, care a precizat că nu va face nicio declaraţie pe această temă, întrucât a început procedura de conciliere pe cale amiabilă cu societatea Waste Italia. "Nu protejez pe nimeni, iar cine a greşit să plătească", a accentuat Frătean, care speră ca această conciliere pe cale amiabilă să se finalizeze cu semnarea unui act adiţional la contract, care să prevadă şi clauze de denunţare unilaterală a documentului. Vicepreşedintele CJ Mureş a subliniat că prioritatea instituţiei este construirea depozitului, şi nu găsirea persoanelor care au greşit în 2003, când s-a semnat contractul asupra căruia planează suspiciuni, inclusiv de natură penală. Menţionăm că deşi prima parte a depozitului ecologic zonal de gunoi de la Ungheni trebuia finalizată încă din luna noiembrie 2005, apoi în 30 mai 2006, la această oră este realizată doar în proporţie de 20 la sută. Cu toate acestea, CJ Mureş nu are pârghii de disciplinizare a constructorului, deoarece în contractul semnat în octombrie 2003 cu constructorul italian, în valoare de 30 milioane de euro, nu sunt prevăzute penalităţi de întârziere a execuţiei lucrărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite