Anchetă la Sanatoriul TBC din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul saltelelor împrumutate de Sanatoriul TBC "Guranda" din Botoşani unei firmei de construcţii administrată de fiul directorului economic al Consiliului Judeţean ajunge în atenţia

Cazul saltelelor împrumutate de Sanatoriul TBC "Guranda" din Botoşani unei firmei de construcţii administrată de fiul directorului economic al Consiliului Judeţean ajunge în atenţia Ministerului Sănătăţii.

"E clar că directorul sanatoriului a comis o ilegalitate şi va trebui să răspundă pentru asta. Vom ţine cont însă şi de presiunile exercitate asupra sa de Maria Bortaş (n.r. - şeful Direcţiei de Buget Finanţe din cadrul CJ)", ne-a declarat Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani. Instituţia s-a autosesizat în urma materialului publicat, ieri, de ziarul "Adevărul" şi va trimite o comisie de anchetă la sanatoriu.

Raportul, pe masa ministrului

"Nu este normal ca bolnavii să fie ţinuţi în condiţii improprii într-o unitate medicală. Un raport va fi trimis ministrului sănătăţii", a precizat Oprişanu.

Saltelele cumpărate acum patru ani de Sanatoriul "Guranda" au fost ţinute în magazie până anul trecut, când au fost împrumutate firmei de construcţii. În tot acest timp, bolnavii au dormit pe saltele mucegăite şi pline cu bacterii, vechi de zece ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite