Amprente pe mămăligă la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

City Plaza din Cluj, parodiază scena plăcintelor, din filmul "Poştaşul sună întotdeauna de două ori". Jocul erotic al unui cuplu dintr-o bucătărie rurală, întrerupt de poştaş, lasă pe

City Plaza din Cluj, parodiază scena plăcintelor, din filmul "Poştaşul sună întotdeauna de două ori". Jocul erotic al unui cuplu dintr-o bucătărie rurală, întrerupt de poştaş, lasă pe masă mămăliga proaspătă, cu amprentele palmelor celor doi. Ca noutate pentru ediţia a cincea, prezentată de directorul TIFF Mihai Chirilov, toate secţiunile vor avea afişe personalizate, cu diferite variaţiuni pe tema mămăligii. Mămăliga cu smântână pentru filmul românesc, cu gulaş pentru maghiar, cu caşcaval rânced pentru francezi etc.

Iordache şi Redgrave
Juriul internaţional va urmări, în perioada 2-11 iunie, 12 pelicule din 11 ţări, în competiţia pentru Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro. Spectatorii vor mai putea vedea la cele trei cinematografe şi un spaţiu improvizat pentru proiecţii nocturne, peste 150 de pelicule din 23 de ţări. Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate va fi atribuit actorului român ştefan Iordache. Dintre numeroasele VIP-uri internaţionale, regizori, actori, directori de festivaluri, se distinge actriţa britanică Vanessa Redgrave, invitată de onoare a TIFF, prezentă în aproape 100 de pelicule în carieră. În afară de secţiunile tradiţionale, Competiţie, Supernova, Umbre (horror), 3X3, Fără limită, programul TIFF conţine numeroase evenimente speciale: documentare ale unor trupe rock - DOC`N`ROLL (ABBA), Zilele filmului din Spania, Germania, Franţa, Argentina, Ungaria, România. Festivalul începe cu pelicula românească "A fost sau n-a fost?" şi se încheie cu pelicula franceză "Transilvania", ambele proiectate şi la Cannes. Festivitatea de premiere va avea loc în acordurile Fanfarei Ciocârlia. Iniţiatorul evenimentului, clujeanul Tudor Giurgiu, nu s-a mai ocupat direct de organizarea TIFF, dar va fi prezent în festival, cu pelicula "Legături bolnăvicioase".

Buget de aproape un milion de euro
Biletele pentru spectacole vor costa 6,5 RON, iar cele cu reducere pentru studenţi şi elevi, 4 RON. Vor fi emise abonamente pentru 8 filme, cu 40 RON, iar cardul TIFF, cu acces la 30 de proiecţii, este 120 RON. Costurile festivalului sunt acoperite de sponsori locali şi internaţionali şi se ridică la 800.000 de euro. Evenimentul va fi preluat de numeroase instituţii media din lume, printre care MTV şi TV5.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite