Amprenta, intrarea în liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea şcolii va renunţa la gardieni după vacanţa de iarnă.

 Pentru prima dată la Iaşi, accesul într-o unitate de învăţământ se va face printr-un sistem pe bază de amprente. Iniţiativa aparţine lui Ştefan Chichirău, directorul Grupului Şcolar „Mihail Sturdza“, şi va deveni realitate în câteva zile.
Sistemul este asemănător celui folosit la interfoane, numai că, în loc să folosească o cartelă, cei ce vor dori să intre sau să iasă din clădire vor face uz de degetul mare de la mână.
50.000 de înregistrări
De fiecare dată când un elev va pune degetul pe aparat sistemul va înregistra numele acestuia şi ora la care a intrat sau a ieşit din clădire. După 50.000 de înregistrări, sistemul se resetează automat. Pentru a evita pierderea datelor, informaticianul şcolii va copia periodic toate înregistrările pe DVD.
Preţ redus de întreţinere
Deşi pare sofisticată, tehnologia folosită nu este foarte costisitoare, respectiv 2.500 lei pentru un set. Din acest motiv, conducerea şcolii a comandat două astfel de echipamente, pentru a monitoriza şi accesul elevilor din cămin.
În plus, directorul de la „Sturdza“ este decis să renunţe la gardienii din şcoală după ce vor fi montate noile dispozitive de acces. „Pentru seviciile firmei de pază am cheltuit anul trecut suma de 8.000 lei din banii şcolii. Noua investiţie este de numai 5.000 lei şi nu trebuie să fie schimbată în fiecare an“, a explicat Ştefan Chichirău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite