Colegul lui Băsescu rămâne la conducerea Statului Major General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul privind prelungirea mandatului amiralului Gheorghe Marin în funcţia de şef al Statului Major General.

Potrivit Legii de organizare a Ministerului Apărării Naţionale, şeful SMG este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului apărării, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.

Decretul prezidenţial precizează că amiralului Marin i se prelungeşte mandatul în fruntea SMG doar până la data de 31 decembrie 2010. Explicaţia acestei prelungiri este, probabil, aceea că la data de 1 ianuarie 2011 amiralul Marin împlineşte 60 de ani şi doreşte să iasă la pensie.

Fost coleg cu Traian Băsescu
Amiralul Marin (58 de ani) a fost numit în funcţia de şef al SMG, cel mai înalt post militar din Armata Română, în anul 2006, după ce condusese, timp de doi ani, Statul Major al Forţelor Navale. Viceamiralul Marin a urmat cursurile Institutului de Marină din Constanţa în perioada 1970 - 1974. În anii studenţiei, Gheorghe Marin a fost coleg cu actualul preşedinte al României, care a absolvit Institutul de Marină în anul 1976.
Amiralul Marin este primul ofiţer de marină care conduce SMG.

Un amiral de uscat
Un element interesant în biografia şefului SMG este că amiralul Marin a fost comandant de navă doar un singur an. În perioada 1980-1981, Gheorghe Marin a comandat o vedetă purtătoare de rachete (navă de mici dimensiuni). Deşi este ofiţer de marină, cele mai multe funcţii ale amiralului Marin au fost pe uscat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite