Americanii umblă după capre negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de vânători americani, francezi şi germani au bătut în această toamnă potecile din Munţii Vrancei, în căutarea caprelor negre. Acestea se găsesc mai ales în Rezervaţia Cheile

Zeci de vânători americani, francezi şi germani au bătut în această toamnă potecile din Munţii Vrancei, în căutarea caprelor negre. Acestea se găsesc mai ales în Rezervaţia Cheile Tişiţei, iar pentru vânarea lor este nevoie de un permis special.
În plus, orice trofeu se plăteşte cu bani grei.

Potrivit Direcţiei Silvice, până acum au căzut sub gloanţele vânătorilor străini şapte exemplare de capră neagră  şi patru cerbi. „Din păcate, anul acesta, în comparaţie cu alţi ani, nu am mai avut vînători din Spania”, a remarcat Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani.

Pentru fiecare capră neagră împuşcată vânătorii achită între 1.100 şi 3.500 de euro, în vreme ce la cerb costul variază între 2.000 şi 5.000 de euro. La tarifele pentru trofee se mai adaugă şi banii plătiţi pentru cei care vor să păstreze şi carnea vânatului. Astfel, carnea costă între 1,4 şi 4 euro/kg în funcţie de specie.

Mistreţii şi urşii nu au căutare

Sezonul de vânătoare este deschis şi pentru mistreţi şi urşi, însă vânătorii străini nu s-au arătat interesaţi de aceste animale. Pentru acest sezon mai sunt „disponibili” pentru vânătoare 13 urşi, şase lupi, trei râşi, 90 de mistreţi, 65 de căprioare, 10 vulpi, 340 iepuri şi 10 cocoşi de munte.

Caprele negre dispăruseră aproape complet din Munţii Vrancei în anii 80, însă au avut loc repopulări cu exemplare aduse din Munţii Bucegi şi Retezat. Acestea s-au adaptat foarte bine, iar numărul lor depăşeşte în prezent 200 de exemplare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite