Americanii, „căpşunari“ în România virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alex Crăciun conduce „eRomânia“, cel mai puternic stat din lume, din punct de vedere economic şi militar. Preşedintele Alex Crăciun are 29 de ani şi este inginer de instalaţii. În lumea reală, lucrează pe şantierul de unde va răsări noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Citiţi şi:
Pe net, România a ocupat Ungaria
VIDEO Invenţia care va eclipsa Google: Wolfram revoluţionează Internetul
Timişoara: E-românii cuceresc tot mai multe teritorii

În lumea virtuală, pe erepublik.com, Alex Crăciun şi-a început, pe 5 mai, al cincilea mandat de preşedinte al eRomâniei. „eRomânia are peste 15.000 de cetăţeni. La ultimele alegeri au votat 4.000 de oameni, deci, vedeţi, şi în lumea virtuală există absenteism electoral“, spune Alex.

Ţara tuturor posibilităţilor

eRomânia pe care o conduce Alex este cea mai puternică ţară din lume, economic şi militar, deşi nu este şi cea mai populată, fiind a doua, după SUA. „Avem în leu cea mai stabilă monedă de pe piaţa virtuală mondială. eRomânia împrumută eSUA şi eMarea Britanie cu bani, iar americanii, britanicii, suedezii sau australienii vin să muncească în eRomânia pentru că avem cele mai bune salarii“, se mândreşte preşedintele eRomâniei.

Desigur, imigranţii plătesc taxe şi impozite care ajung în bugetul electronic eromânesc. „Am propus Congresului - pentru că preşedintele este ajutat de un Guvern şi de un Congres, apărat de o Armată şi sprijinit de o Bancă Naţională – să impunem o TVA mai mică. Chiar şi aici sunt unii care vând diferite produse pe piaţa neagră, deci fără să plătească taxe. Se numeşte evaziune şi vrem s-o stopăm prin această decizie”, a explicat e-preşedintele.

Războaiele de cucerire

Primul preşedinte al eRomâniei, Titu Maiorescu după nickname, a avut ideea unirii cu eRepublica Moldova. În ambele ţări virtuale s-au organizat referendumuri, în ambele s-a votat unirea. Şi astfel eRomânia şi-a extins teritoriul pentru prima dată.A venit apoi Alex Crăciun, la primul său mandat de preşedinte. Promisese în campania electorală că va extinde teritoriul ţării.

„Am atacat mai întâi eUcraina, pe care am cucerit-o toată. Abia apoi am năvălit peste eUngaria, în ceea ce s-a numit Primul Război Mondial, şi am izbutit să ocupăm cinci dintre cele şapte regiuni ale sale, printre care şi eBudapesta”, povesteşte Alex.

În prezent, eUngaria

şi-a luat e-capitala înapoi, dar eRomânia a continuat să-şi extindă teritoriul. „Pentru că eRomânia n-avea ca resurse naturale decât grâu, am atacat şi ocupat o mare parte din eRusia, foarte bogată în fier, petrol, diamante. De asemenea, deţinem o parte consistentă din eChina”, a mai explicat Crăciun.

eRomânia face parte din alianţa militară Atlantis, alături de eSUA, eAustralia, eCanada, eSuedia sau eNorvegia. Luptele pentru influenţă şi teritoriu le poartă cu PEACE, alianţa eUngariei cu eIndonezia. „În acest moment suntem în război cu eUngaria şi eIndonezia. Vrem eBudapesta înapoi”, spune preşedintele eRomâniei. El atrage însă atenţia: „Nu este nimic xenofob aici. Este doar un joc şi trebuie bine înţeles acest lucru”.

„Implicarea românilor este spectaculoasă“

Deşi în joc sunt adversari, românii şi maghiarii din spatele eRepublik se întâlnesc periodic. O astfel de întâlnire a avut loc şi la Szeged, unde oamenii din spatele e-soldaţilor sau e-parlamantarilor s-au distrat împreună. În „Lumea Nouă” lucrurile sunt însă cât se poate de serioase. „În timpul luptelor cu eRomânia petreceam şi 12 ore în faţa calculatorului“, a spus Quicksilver, ex-preşedintele eUngariei, într-un interviu difuzat de un post de televiziune maghiar. 

image

Sociologii explică de ce cucerirea Ungariei şi recucerirea României a determinat o mobilizare impresionantă a utilizatorilor acestui joc. „Mintea oamenilor este plină de stereotipuri pe care le duc din viaţa reală şi în cea imaginară“, a declarat sociologul Alin Gavreliuc.

Tot el a explicat faptul că implicarea românilor în jocul eRepublik se explică prin dorinţa acestora de a schimba realitatea în care trăiesc. „Este o evaziune dintr-o lume reală care este dezamăgitoare. Implicarea românilor este una spectaculoasă”, a spus Gavreliuc.

Ideea este susţinută şi de cel care a lucrat efectiv la implementarea eRepublik, directorul tehnic George Lemnaru. „Este interesant faptul că în eRepublik poţi alege o carieră politică devenind parlamentar sau chiar preşedinte al României, poţi alege o carieră economică sau poţi lupta pentru România împotriva ţărilor vecine“, a declarat George Lemnaru.

O bătălie durează o zi

Un război pentru cucerirea unei regiuni durează 24 de ore obligatoriu, nici mai mult, nici mai puţin. Întotdeauna, un stat atacă, iar celălalt se apără în acest interval. După cele 24 de ore, dacă n-a ocupat regiunea, atacatorul nu mai are voie să iniţieze o nouă luptă pentru acelaşi obiectiv timp de încă o zi. Cu toate acestea, atacatorul poate fi, la rândul său, atacat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite