A lăsat America pentru misionariat medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A lăsat America pentru misionariat medical
A lăsat America pentru misionariat medical

Jennifer Lotter, o tânără de lângă Chicago, face kinetoterapie de doi ani şi jumătate în România. A venit din America pentru a-i ajuta pe voluntarii români să readucă zâmbetele pe chipurile copiilor loviţi de soartă.

Jennifer Lotter este un kinetoterapeut venit din America pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilităţi din România să ducă o viaţă mai bună. „Sunt în România de aproximativ doi ani şi jumătate. De când am venit am încercat să ajut copiii de la mai multe centre din ţară”, spune Jennifer Lotter.
Voluntarii şi cei 50 de copii înscrişi în centrul de recuperare al Asociaţiei Esperando pot conta pe sprijinul misionarului medical din America. Şi-a început activitatea ca voluntar în urmă cu 11 ani, la aproximativ 24 de ani, după
ce şi-a finalizat studiile universitare. În anul 2001 a trecut pentru prima oară graniţa pe teritoriul României, iar din
2007 locuieşte în Oradea.

O ţară deschisă

De când vine în România a trecut pe la centrele din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea şi Suceava. La Baia Mare va sta timp de o săptămână. Jennifer cosideră că România este una dintre ţările cu probleme în ceea ce priveşte copiii cu dizabilităţi, dar este mereu deschisă pentru a primi o mână de ajutor. „Faţă de Ucraina şi Egipt, ţări cu mari probleme, România este o ţară cu un grad ridicat la cultură, care primeşte cu plăcere orice ajutor”, subliniază misionara.
De când a venit în Baia Mare s-a ataşat foarte mult şi de ceilalţi voluntari de la centru. „În această meserie te simţi de multe ori frustrat, în special de când sunt în România mă gândesc că unii dintre copiii de aici ar fi avut o altă şansă de supravieţuire dacă s-ar fi născut în altă ţară”, arată Jennifer.

Lucrează cu fundaţii din lume

Meseria pe care o practică a făcut să-şi lase în urmă familia (părinţii şi pe fratele mai mic) şi casa, aflate în apropierea oraşului Chicago. În America lucrează într-o clinică ca şi kinetoterapeut. În plus, şi-a stabilit diverse legături cu mai multe fundaţii din lume ce au ca scop ajutorarea celor nevoiaşi şi cu dizabilităţi.
În cursul săptămânii viitoare Jennifer va părăsi Baia Mare pentru a se îndrepta spre Timişoara, apoi Oradea, Suceava şi în final spre Egipt. Luna februarie a anului viitor o va găsi în braţele celor dragi aflaţi în America.
„S-ar putea să revin în România în cursul verii viitoare. Nu cred că mă voi stabili permanent aici, deoarece viaţa mea este alături de familie. Cu siguranţă voi reveni în viitor pentru a le oferi o mână de ajutor oamenilor deosebiţi de la centrele de recuperare din Baia Mare şi implicit din România”, declară Jennifer.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite