Noua gripă face ravagii în America Latină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua gripă face ravagii în America Latină
Noua gripă face ravagii în America Latină

Virusul (A)H1N1 se propagă cu rapiditate în întreaga Americă Latină. Numai în Argentina, aflată pe locul al doilea în lume în ceea ce priveşte numărul de decese înregistrate din cauza noii gripe, bilanţul de 165 de morţi. Modelul pare să se multiplice în toate ţările de pe continent, relatează  AFP.

De la bilanţul aterior, dat publicităţii în urmă cu o săptămână, autorităţile argentiniene au depistat alte 28 de noi cazuri mortale.

Ministrul sănătăţii, Juan Manzur, a spus luni seară că virusul ar putea contamina peste 100.000 de persoane, chiar dacă în spitale numărul solicitărilor pentru consultaţii a scăzut cu 30%.

Odată cu sosirea iernii australe, epidemia a afectat cu precădere conul sudic al continentului. Bilanţul a ajuns luni la doi morţi în Venezuela, cinci în Bolivia, zece în Paraguay şi 12 în Peru.

Di păcate, numărul deceselor continuă să crească şi în America Centrală.

Mexicul a înregistrat luni trei decese suplimentare cauzate de gripa porcină, ceea ce ridică la 128 de morţi totalul deceselor din această ţară considerată focarul de origine al actualei pandemii.

Autorităţile mexicane au înregistrat, de asemenea, 14.101 cazuri de contaminare, dar consideră că epidemia este "sub control" după o recrudescenţă constatată în ultimele săptămâni în statul Chiapas, din sud-est.

Panama are un prim deces cauzat de gripa porcină - un bebeluş de nouă luni care a murit duminică în urma unor probleme respiratorii.

Salvatorul a anunţat un al şaselea deces şi a închis şcolile din estul ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a renunţat la a mai furniza statistici globale despre numărul de bolnavi, a informat marţi că gripa porcină a provocat deja moartea a peste 700 de persoane în lume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite