Amenzi ungureşti prea mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii arădeni acuză autorităţile ungare că opresc şi amendează abuziv maşini din România. Mai mulţi şoferi au protestat zilele acestea, în stradă, la Arad. Dorin Pop,

Transportatorii arădeni acuză autorităţile ungare că opresc şi amendează abuziv maşini din România. Mai mulţi şoferi au protestat zilele acestea, în stradă, la Arad.

Dorin Pop, vicepreşedintele Asociaţiei Transportatorilor Europa 2002, din care fac parte 190 de firme, susţine că românii conduc în topul şoferilor de tir amendaţi în Ungaria. „Anul acesta, 3.590 de şoferi români au fost amendaţi. Suntem vânaţi imediat ce trecem graniţa şi primim mereu amenda maximă, de 1.600 de euro. În multe cazuri, amenzile sunt aplicate abuziv sau din exces de zel”, a declarat Dorin Pop.

Şoferii se mai plâng că le sunt sechestrate mijloacele de transport până când plătesc amenda. „Suntem, practic, şantajaţi să plătim când avem mărfuri perisabile”, a precizat Cosmin Galu, consilierul juridic al asociaţiei.  Reprezentanţii asociaţiei spun că se vor întâlniri cu autorităţile ungare pentru a aduce în atenţia şefilor toate cazurile de abuzuri. 

„Am expus şi vom expune cazuri de abuz în serviciu, săvârşite de autorităţile de control, agresări fizice ale şoferilor, manipularea abuzivă a aparatului tahograf cu intenţia clară de a surprinde aşa zise abateri”, a mai declarat Dorin Pop.  Transportatorii mai spun că iau în calcul şi varianta unei rute ocolitoare, prin Serbia, pentru a scăpa de abuzurile maghiarilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite