Amenzi mai mari pentru pentru nerespectarea regimului transportului de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi mai mari pentru pentru nerespectarea regimului transportului de persoane
Amenzi mai mari pentru pentru nerespectarea regimului transportului de persoane

Operatorii rutieri care transportă persoane vor primi amenzi mai mari în cazul în care nu respectă perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, potrivit deciziei de astăzi a Guvernului.

"Aceste măsuri au fost luate în condiţiile în care, în ultima perioadă, au avut loc accidente provocate de oboseală, în care au fost implicate microbuze de transport persoane", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Guvernul a modificat în şedinţa de astăzi OG 37 din 2007 care reglementa perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale şoferilor şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Astfel, amenzile pentru nerespectarea perioadelor zilnice sau săptămânale de conducere şi odihnă ale şoferilor au fost triplate ajungând la 6.000 de lei. Pentru utilizarea vehiculelor fără tahograf (aparat pentru înregistrarea frecvenţei pulsului, respiraţiei, n.r.).  sau cu tahografe neomologate, operatorii de transport rutier riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei. Acelaşi cuantum se va aplica pentru operatorii care nu stochează odată la 28 de zile datele din cartelele tahografice sau nu păstrează datele privind perioadele de odihnă şi de şofat ale conducătorilor auto.

''Aceste reglementări au scopul de a înlesni controalele care se fac ulterior producerii unui accident'', a explicat Ioana Muntean.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că noile prevederi vor intra în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite