Amenințare cu bombă pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii unui avion care urma să decoleze spre Ucraina au fost evacuați, după ce autoritățile au primit un telefon care anunța că la bordul aeronavei s-ar afla o bombă, informează Realitatea TV.

UPDATE 18.27 Aeronava Bucureşti-Kiev oprită la sol, miercuri după-amiază, din cauza unei alterte cu bombă va decola spre Ucraina "în scurt timp", iar cel care a sunat la 112 va suporta "rigorile legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Avionul aparține companiei ucrainene Aerosvit Airlines și trebuie să decoleze spre Kiev.

Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată până la 17.30 în urma apelului de urgenţă.

Aeronava avea la bord 156 de pasageri, aceştia fiind evacuaţi.

Brigada antitero se află la fața locului și face cercetări.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, a declarat, pentru Mediafax, că Brigada Antitero a Serviciului a intrat, miercuri, "în procedură standard" după ameninţarea cu bombă de la Otopeni, el menţionând că acţiunea este în derulare şi nu se pot face alte precizări.

"E o ameninţare cu bombă la Otopeni. Brigada Antitero a intrat în procedură standard pentru astfel de situaţii. Întrucât acţiunea este în desfăşurare, nu se pot face alte precizări", a declarat Sava.

Potrivit Realitatea TV, Aeroportul din Kiev a confirmat aterizarea cursei Aerosvit pentru ora 19.20. Durata cursei este de o oră și jumătate. Avionul ar fi trebuit să decoleze acum 20 de minute, potrivit aceleași surse.

Dacă avionul nu se va ridica de la sol, pasagerii vor fi cazați pe cheltuiala Aerosvit Airlines, potrivit acordurilor europene în vigoare, urmând ca aceștia să plece în direcția Kiev cu primul avion disponibil.

Vom reveni cu amănunte!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite