Amendă pentru fumat la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei botoşănene Vorona, Aurel Ştefan, a luat măsuri împotriva elevilor de la Grupul Şcolar din localitate care chiulesc de la ore.

Aceştia vor fi sancţionaţi cu amendă între 100 şi 200 de lei dacă sunt prinşi în timpul orelor că fumează, merg prin baruri sau prin internet cafe-ul din centrul satului. „Cu aceste măsuri încercăm doar să-i conştientizăm pe elevi că trebuie să respecte programul de şcoală“, a spus edilul.

Zilnic, se fac patrule formate din cadre didactice şi din funcţionari ai primăriei, care verifică barurile. Deşi aproape tot timpul sunt surprinşi elevi prin baruri sau la internet, până acum nu s-a aplicat nicio amendă. „Am hotărât ca la început să mergem doar pe avertismente verbale“, a spus primarul Ştefan.

La restricţii intră şi petrecerile elevilor. Când şcolarii au de organizat o masă festivă, trebuie să fie prezent măcar un părinte, iar petrecerea trebuie să aibă acordul scris al reprezentanţilor unităţilor de învăţământ, plus avizul şefului de post. Şefii comunei au fixat chiar şi o oră de culcare pentru elevi - 22.30.

Elevii privesc cu nepăsare deciziile luate de primar. „Parcă am auzit ceva pe la şcoală, dar mie personal nu-mi pasă. Ar trebui să amendeze jumătate din şcoală, pentru că toţi fumează“, a spus Alin, elev al Grupului Şcolar din localitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite