Amendă pentru drumurile din munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Borşa a încasat o amendă de mediu de 100.000 de lei pentru drumurile ilegale din Rezervaţia Naturală Munţii Rodnei. La începutul lunii, un paznic montan al parcului a descoperit două

Primăria Borşa a încasat o amendă de mediu de 100.000 de lei pentru drumurile ilegale din Rezervaţia Naturală Munţii Rodnei. La începutul lunii, un paznic montan al parcului a descoperit două drumuri ce duceau până în mijlocul rezervaţiei. „E vorba doar de o contravenţie.

Primăria Romuli din judeţul Bistriţa-Năsăud a intrat în rezervaţie cu 700 de metri din drumul finanţat prin SAPARD şi cu alte două, de 2,5 şi 2,4 kilometri. Primăria Borşa a intrat cu 400 de metri, deasupra pârtiei olimpice”, a precizat Claudia Simion, şeful Gărzii de Mediu Maramureş.

Greşeala primăriei

Primarul din Borşa, Remus Şteţco, recunoaşte că a greşit că nu a supravegheat constructorul. „Noi am făcut o solicitare la Garda de Mediu, dar a fost prea târziu. Ar fi trebuit să fim mai atenţi, dar acum ne asumăm răspunderea”, a spus Şteţco.
El a mai precizat că lucrarea nu are un impact major asupra mediului. În acest caz a fost întocmit un dosar penal, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite