Ambulanţierii gorjeni ar fi vrut să protesteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierii gorjeni  ar fi vrut să protesteze
Ambulanţierii gorjeni ar fi vrut să protesteze

Veniţi la Târgu-Jiu ca să participe la mitingul programat la nivel naţional, şoferii de la ambulanţă au fost dezamăgiţi că protestul s-a amânat

Angajaţii din cadrul Serviciilor de Ambulanţă din toată ţara ar fi trebuit să protesteze astăzi, în curţile instituţiilor, însă acţiunea sindicală a fost amânată. Ambulanţierii gorjeni veniseră pregătiţi de miting, însă în ultimul moment au aflat că nu va mai avea loc.

„Eu am venit de la Mătăsari pregătit de protest“


Salariaţii au luat act de deciziile stabilite la nivel sindical abia când au ajuns la sediul Serviciului de Ambulanţă Gorj unde au văzut lipit pe uşa de la intrare un afiş prin care se anunţa suspendarea protestului. Unii spun că au venit cu maşina de serviciu. „Eu am venit chiar de la Mătăsari pregătit de protest, încă de la 8.30. Dar am înţeles că s-a amânat şi o să plec“, a spus Ion Chircu, şofer.
Nemulţumirea sindicaliştilor se referă la modul în care a fost negociat proiectul salarizării unice.
De asemenea, cei de la Ambulanţă reclamă faptul că sistemul sanitar este aşezat la un nivel inferior faţă de celelalte instituţii publice privind finanţarea şi salarizarea personalului. „Venisem la protest să ştie toată lumea că suntem nemulţumiţi de salarii. Orele suplimentare nu se mai plătesc. Am auzit că vor să ne pensioneze la 62 de ani. Oare cum o să mai urc la anii ăştia un bolnav cu targa pe scări“, a mai spus Chircu.
Alţii au datorii la mai multe bănci şi spun că se descurcă din ce în ce mai greu. „Eu câştig 1.000 de lei pe lună şi sunt dator la bănci 700. Nu mai avem sporuri, nu mai avem nimic. În loc să ne crească veniturile, noua grilă de salarizare le scade. Să vedem ce se rezolvă la nivel de Federaţie, că suntem nedumeriţi“, a spus Ionel Dinei, şofer.
Amânarea protestului a fost decisă de către preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa“, Gheorghe Chiş,  pe motiv că astăzi, la ora 11.30, ministrul Sănătăţii a invitat sindicaliştii să discute posibilitatea soluţionării pe cale amiabilă a revendicărilor prezentate în protest. Liderii de sindicat de la nivelul judeţului Gorj nu sunt de acord cu decizia luată de preşedintele Federaţiei.

„Salariile aici sunt foarte mici“


„Astăzi trebuia să protesteze 105 oameni care sunt liberi. Nu sunt de acord cu hotărârea de amânare a mitingului. După discuţii nu credem că vor fi rezolvate problemele. La discuţiile purtate anterior, ministerul nu şi-a respectat angajamentele. Or să plece mulţi medici în alte ţări pentru că salariile aici sunt foarte mici“, a precizat  Cristi Aldescu, vicepreşedintele Federaţiei „Ambulanţa“ la nivel de Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite