Ambulanţierii, pe post de cascadori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unde persoanele agitate psihomotor obişnuiesc să se refugieze. Numai într-o singură zi, ambulanţierii s-au văzut nevoiţi să urce în podurile caselor după patru tineri, cu vârste cuprinse

unde persoanele agitate psihomotor obişnuiesc să se refugieze. Numai într-o singură zi, ambulanţierii s-au văzut nevoiţi să urce în podurile caselor după patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, ce prezentau labilitate psihică. Cu toţii au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ambulanţierii n-au întârziat să le acorde aceste servicii, în ciuda faptului că tinerii nu erau tocmai la îndemâna lor. "Ce era să facem, ne-am urcat după tânărul de 25 de ani şi l-am coborât din pod, ca să îl putem transporta la spital", a spus asistentul medical care a avut parte de o asemenea aventură.
Ambulanţierii au remarcat că, de obicei, persoanele care o iau razna şi necesită calmarea cu ajutorul medicamentelor sunt cele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, rareori existând excepţii. "Sunt momente în viaţă când oamenii dau dovadă de o anumită labilitate psihică şi atunci clachează. Cauza care duce la această stare poate fi o dezamăgire mai mare, o problemă serioasă financiară, pierderea unui job, o traumă, dar mai ales consumul de băuturi alcoolice. De altfel, majoritatea celor agitaţi sunt transportaţi la spital în stare de ebrietate", spune dispecerul de la Ambulanţa Bârlad. Calmarea survine, de regulă, la Secţia Psihiatrie, unde li se aplică un tratament adecvat, după care sunt externaţi şi liberi să o ia de la capăt, spre disconfortul ambulanţierilor cascadori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite