Ambiţiosul de la BAC: A contestat nota 9, 98 şi a luat 10!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumit că la matematică a luat 9,95, piteşteanul Florentin Drăghici a făcut contestaţie. Comisia a decis că merită nota maximă. Dacă absolventul Colegiului „I.C.Brătianu“ din Piteşti a ţinut morţiş să ia 10 pe linie la examenul de maturitate, doi primari din Alba s-au chinuit cu greu să ia măcar 6.

Două sutimi. Atât îi mai trebuiau lui Florentin-Cornelius Drăghici, de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu", pentru a obţine media maximă la examenul de Bacalaureat.

Mai citeşte şi:

STUDENŢIE: Încep admiterile în facultăţi

Bac 2010: Elevii cu lucrări perfecte şi cu note de 10 pe linie, din Banat

Nemulţumit că a luat 10 pe linie, cu excepţia matematicii, unde a fost notat cu 9,95, tânărul piteştean a făcut contestaţie. Şi a avut noroc! Comisia a decis că lucrarea sa merită nota 10, astfel că media finală a sărit de la 9,98 la 10.

„Ştiam că am făcut de 10"

 „Eu am depus contestaţie mai mult în joacă, la îndemnul colegilor. În sinea mea ştiam că am făcut de 10 şi am avut încredere că o să iau notă maximă după contestaţie!", spune proaspătul absolvent.

El a devenit, astfel, al doilea argeşean cu media 10 la Bacalaureat. „Am învăţat şi 10 ore pe zi. N‑am făcut meditaţii, am vrut să reuşesc prin propriile forţe. Oricum, ar fi fost culmea să nu iau 10 la mate', pentru că e punctul meu forte", spune absolventul.

Media de la examenul de maturitate nu-l ajută foarte mult pe Florentin la admiterea la facultate pentru că tânărul vrea la Medicină, în Bucureşti. Aşa că trage tare la chimie şi la biologie. 

„Sincer, mi-aş dori ca după facultate să rămân în ţară. Dar când văd cum arată sistemul sanitar de la noi, nu prea am tragere de inimă. Am rude în străinătate, medici, şi câştigă foarte bine. La noi, după un rezidenţiat să iei un salariu de 700 de lei, e tragic. Eu n-aş putea trăi din banii ăştia!", mărturiseşte absolventul de nota 10.

TOTUL DESPRE BAC: Note de 10 pe linie, multe contestaţii şi topul liceelor fruntaşe


Au împuşcat cu greu un 6

Primarii din localităţile Cenade şi Valea Lungă, Ilie Neamţu (43 de ani) şi Vasile Puşcă (47 de ani), din judeţul Alba, aflaţi la al doilea mandat, au trecut şi ei prin emoţiile Bac-ului. Deşi au picat iniţial testul de maturitate, în final, însă, ei s-au numărat printre cei 49 de absolvenţi declaraţi admişi în urma soluţionării contestaţiilor. Cei doi edili au susţinut examenul la Liceul „Ştefan Manciulea" din Blaj.

Iniţial, primarul din Cenade, Ilie Neamţu, a fost respins cu media 5,83. În urma recorectării lucrării la română, acesta a obţinut nota 7,55 în loc de 7.00 şi a promovat cu media generală 6,01. „Nu am avut foarte mult timp să învăţ, deoarece am fost ocupat cu problemele din localitate", a spus primarul din Cenade.

Tâmplar de meserie, edilul afirmă că acum se pregăteşte pentru facultate în administraţie. Vasile Puşcă, edil în Valea Lungă, a devenit Bacalaureat tot în urma recorectării. 

Media lui generală a sărit astfel după contestaţiile la română şi la matematică de la 5,78, cât era iniţial, la 6,10. „Ca orice examen mi s-a părut dificil, dar trebuia să fac acest pas. Nu se ştie niciodată când se poate schimba legislaţia, iar pentru a candida se va cere diploma de Bacalaureat", a spus Puşcă.

"În sinea mea ştiam că am făcut de 10 şi am avut încredere că o să iau notă maximă după contestaţie."
Florentin Drăghici
Bacalaureat

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite