Ambasadorul britanic laudă nivelul de pregătire al militarilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele româneşti se numără printre cele mai bune pe care le-au pregătit instructorii militari britanici, pentru misiunile din Afganistan, scrie ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, într-un material publicat pe blog.

"Prima linie împotriva talibanilor - în Zabul, în Kandahar, în Helmand - este, astăzi, prima linie a securităţii Europei. Dacă nu avem succes în confruntarea cu ameninţarea terorismului acolo, atunci acesta ne va înfrunta pe străzile Europei.

Iar România are rolul său în apărarea noastră colectivă. Instructorii britanici mi-au spus că trupele româneşti au fost printre cele mai bune pe care le-au pregătit - militari extrem de competenţi şi bine motivaţi pentru datoriile care le vor reveni. Sunt bucuros că Marea Britanie a avut oportunitatea de a-i sprijini în misiunea lor. Sunt încă şi mai încântat că, la invitaţia Ministerului român al Apărării, extindem instrucţia la şi mai mulţi militari români în anul care vine", scrie ambasadorul citat de Mediafax.

Diplomatul menţionează în materialul citat că a avut "onoarea" de a oferi certificate unui număr de 40 de militari români care se vor alătura în curând contingentului din provincia Zabul şi care au încheiat de curând cele patru săptămâni de instrucţie cu instructorii militari britanici, ca parte a unui program de mai multe luni de pregătirii a misiunii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite