Ambasadorul Cubei la Tegucigalpa, arestat şi bătut de militari hondurieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Cubei în Honduras, Juan Carlos Hernandez, a declarat - duminică, într-o conferinţă telefonică organizată de Havana - că a fost reţinut scurt timp şi bătut de militari, în cursul arestării ministrului hondurian al afacerilor externe, Patricia Rodas, potrivit AFP.

Rodas face parte dintre cei opt miniştri ai guvernului hondurian, arestaţi după expulzarea cu forţa a preşedintelui Manuel Zelaya spre Costa Rica duminică dimineaţă.

Diplomatul cubanez menţionează că a fost "lovit de mai multe ori cu paturile puştilor", apoi "busculat şi maltratat pentru a-şi scoate şi preda telefonul mobil".

Ambasadorul Cubei, ajutat de omologii săi din Nicaragua şi din Venezuela, alţi doi aliaţi ai preşedintelui înlăturat Zelaya, încercau să-i asigure Patriciei Rodas protecţie diplomatică, dar un maior a intervenit şi i-a ordonat acesteia să-l urmeze. În faţa refuzului ministrului şi al ambasadorilor, un grup de militari - înarmaţi cu puşti şi cu feţele acoperite - au pătruns în camera în care se aflau şi i-au arestat pe dna Rodas şi pe diplomatul cubanez, potrivit acestuia.

Ei au fost conduşi la baza forţelor aeriene honduriene, unde ambasadorul afirmă că militarii i-au smuls telefonul când îl apela pe ministrul afacerilor externe cubanez. Apoi l-au condus la un aeroport civil, unde l-au eliberat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite