Ambasada SUA din Paris: România, sursă importantă pentru proxeneţii din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O notă diplomatice trimisă de ambasada americană din Paris către sediul FBI, în octombrie 2009, arată că România era considerată o sursă importantă pentru traficul de persoane exploatate de reţelele de proxenetism din Franţa.

Nota diplomatică, dezvăluită de WikiLeaks, prezintă situaţia din Franţa, cu referire la o vizită a directorului FBI, la combaterea terorismului şi atitudinilor radicale.

Este prezentată, de asemenea, situaţia politică din Franţa, sunt abordate probleme militare, situaţia schimbului de date, situaţia traficului de persoane, situaţia generală din Franţa şi problema crizei economice.

Din textul notei:

Constituţia interzice traficul de persoane în orice scop. Cu toate acestea, traficul de femei şi copii în scopul exploatării sexuale comerciale, muncii forţate şi infracţionalităţii reprezintă o problemă.

Prostituţia este legală. Cu toate acestea, legea interzice procurarea, ajutarea, menţinerea, solicitarea publică şi obţinerea de profit de pe urma altei persoane care se prostituează.

Aplicarea acestor legi variază, iar activitatea infracţională legată de prostituţie rămâne o problemă (în Franţa - n.red.).

Franţa a fost o destinaţie a victimelor, aduse prin reţele de trafic în principal din Africa, centrul şi estul Europei, fosta URSS şi, din ce în ce mai mult, din Asia, în scop de prostituţie şi exploatare.

Majoritatea celor aproximativ 18.000 de femei exploatate pentru sexul comercial în Franţa sunt probabil victime ale traficului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite