Ambasada Rusiei nu a fost informată despre cetăţeanul rus suspectat de spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţeanul rus a fost prins pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă
Cetăţeanul rus a fost prins pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Ambasada Rusiei la Bucureşti nu a primit nicio informare oficială în ceea ce-l priveşte pe cetăţeanul rus cercetat de DIICOT pentru acte de spionaj, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, secretarul 2 al instituţiei, Natalia Mujenicova.

Natalia Mujenicova a explicat că, „potrivit practicilor în domeniu, un reprezentant al ambasadei trebuie să poată oferi asistenţă consulară". „Ambasada nu a fost informată privind reţinerea cetăţeanului rus, n-am primit nicio informare oficială din partea autorităţilor, a aeroportului şi din partea DIICOT, şi domnul consul acum trebuie să afle mai multe detalii despre toate chestiile legate de acest caz. Nu am fost informaţi de nicio autoritate competentă a ţării. De obicei, aşa se face, că se informează Consulatul Federaţiei Ruse despre reţinerea unui cetăţean şi se cere prezenţa unuia dintre consulii noştri acolo, pe aeroport, pentru că nu e un caz obişnuit", a declarat Mujenicova pentru RRA.

Un spion rus a fost prins de autorităţile române. Pleca spre Moscova cu documente importante despre zăcămintele ţării noastre

Zăcămintele de la Moldova Nouă, exploatate de o societate "predispusă" la scandal

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite