Amalia Năstase: am obţinut în numai o zi autorizaţia să organizăm "Land of Choice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amalia Năstase: am obţinut în numai o zi autorizaţia să organizăm "Land of Choice"
Amalia Năstase: am obţinut în numai o zi autorizaţia să organizăm "Land of Choice"

Directorul general al firmei Eventures, Amalia Năstase, a declarat astăzi că a reuşit să obţină "verbal" autorizaţia pentru a organiza campania "Romania, land of choice", desfăşurată de Ministerul Turismului la Paris în luna iunie, ca urmare a relaţiilor personale cu primarul Parisului.

Amalia Năstase a declarat, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă "Udrea", că a reuşit să obţină în numai o oră autorizaţiile necesare amplasării bannerelor.  "Noi îl cunoaştem foarte bine pe primarul Parisului şi nu a fost nicio problemă să obţinem repede autorizaţiile", a afirmat Năstase, precizând că a primit autorizaţiile pe cale verbală.

Deputatul social democrat Robert Negoiţă a spus că afirmaţia  poate constitui "o ştire de presă", mai ales în străinătate, deoarece sugerează nerespectarea legii de către ediul parizian.

"Haideţi să nu ne axăm pe subiecte de presă şi relaţiile mele de presă pentru că ne-ar lua o zi întreagă", a spus soţia lui Ilie Năstase.

Ea a revenit, ulterior asupra afirmaţiilor, precizând că pentru o parte dintre bannere, cele expuse pe terenurile de tenis din faţa Primăriei Parisului, unde a fost organizat evenimentul "Roland Garos dans le ville", că autorizaţiile au fost obţinute anterior de la Primărie, iar celelalte, expuse pe Champs Elisse, nu au intrat în competenţa firmei.

Năstase: MT s-a inspirat pentru caietul de sarcini din propunerea noastră creativă

Directorul general al firmei Eventures a mai declarat că în luna mai, înainte ca Ministerul Turismului să publice caietul de sarcini pentru organizarea evenimentului de la Paris, firma sa a înaintat ministerului o "propunere creativă" însoţită de un buget estimativ, relatează NewsIn.

La momentul respectiv, Ministerul Turismului a refuzat această propunere, menţionând că nu poate atribui un contract de acest fel fără organizarea unei licitaţii şi că firma Eventures va fi înştiinţată când licitaţia va avea loc, a mai spus Năsatse.

Deputaţii din Comisie au atras atenţia asupra faptului că sunt foarte multe asemănări între caietul de sarcini elaborat de MT şi propunerea creativă a firmei Eventures. Astfel, Amalia Năstase a admis posibilitatea ca MT să se fi inspirat din propunerea creativă la elaborarea caietului de sarcini.

Propunerea creativă a fost făcută de reprezentanţii Eventures către Ministerul Turismului, în contextul în care Eventures a organizat, contractaţi de BRD, pe data de 28 aprilie, o conferinţă de presă cu ocazia lansării unui parteneriat între Ministerul Turismului şi BRD. Atunci, spune asociatul Amaliei Năstase, reprezentanţii Eventures au aflat că MT intenţionează să organizeze un eveniment la Paris.

În acest sens, Năstase spune că au elaborat respectiva propunere creativă, alături de care au prezentat ministerului Turismului şi un buget estimativ de 167.000 euro, care spun deputaţii "printr-o coincidenţă" este foarte apropiat de cel care a apărut în caietul de sarcini pentru organizarea evenimentului.

Contractul s-a redus cu 42.000 de euro

Ulterior, contractul semnat cu Ministerul Turismului a fost în valoare de 88.000 euro, dar pentru că fotbalistul Gică Hagi nu a participat la eveniment şi pentru că Biroul de Tursim al României la Paris a plătit un dineu la care au participat 100 de invitaţi la un restaurant din Paris, contractul a fost redus la suma de 66.000 de euro. În final, Biroul de Turism a constatat că stick-urile de memorie nu aveau capacitatea cerută prin caietul de sarcini respectiv de 1GB, iar rollup-urile ce promovau campania ministerului erau amplasate într-un loc mai puţin vizibil, astfel că valoarea contractului a ajuns la 46.000 de euro.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a lansat, la 5 iunie, la Paris, campania de promovare a României ca destinaţie turistică pe plan internaţional, în prezenţa lui Ilie Năstase şi Nadiei Comăneci, precum şi a reprezentanţilor Primăriei Paris şi ai Federaţiei Franceze de Tenis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite