Băsescu: "Am avut bunul simţ să nu mă fac şi profesor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu: "Am avut bunul simţ să nu mă fac şi profesor"
Băsescu: "Am avut bunul simţ să nu mă fac şi profesor"

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus şefului Asociaţiei Învăţătorilor din România, care l-a lăudat pentru faptul că, deşi nu este profesor, cunoaşte "temeinic" legile educaţiei, că "a avut bunul simţ" să nu vrea să facă şi carieră didactică, în condiţiile în care toţi politicienii se cred şi dascăli.

"Suntem impresionaţi de temeinicia cunoaşterii legilor educaţiei fără să fi avut dumneavoastră carieră didactică", i s-a adresat Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din România, şefului statului, care a ţinut un discurs legat de nevoia reformării sistemului de educaţie, oferind exemple concrete din măsurile elaborate de Comisia Miclea.

"Domnule profesor, am avut bunul simţ să nu vreau să fac şi carieră didactică, cam toţi politicienii cred că sunt şi dascăli", a replicat Băsescu, râzând şi stârnind amuzamentul dascălilor din sală.

Şeful statului a pledat, în cadrul întâlnirii cu dascălii români şi din diaspora, pentru reformarea sistemului de învăţământ, detaliind punctual aspecte pe care le consideră esenţiale-depolitizarea sistemului, salarizarea în funcţie de performanţă, introducerea comunităţii locale în structura decizională a şcolilor sau instituirea obligativităţii unui an de învăţământ preşcolar. În paralel, şeful statului a discutat cu dascălii, oferindu-se, în glumă, chiar să fie preşedinte al Asociaţiei învăţătorilor când i se termină mandatul de la Cotroceni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite