Filat: "Am primit telefoane de ameninţare în momentul producerii exploziei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat a declarat că, în momentul producerii exploziei de miercuri seară de la Chişinău, în anticamera premierului au fost înregistrate două apeluri telefonice ce conţineau ameninţări cu agresiune fizică.

Conform NewsIn, Filat a cerut ca acest caz să fie clarificat cât mai rapid. Premierul a convocat joi dimineaţa o şedinţă pe marginea exploziei care s-a produs în seara zilei de miercuri în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar vis-a-vis de clădirea Guvernului.  

Mai citiţi şi:


La şedinţă a participat Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Gheorghe, prim-viceprocurorul general, Vasile Pascari, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, alţi responsabili. 

Potrivit ministrului de interne, explozia s-a produs la orele 22.05, în urma ei având de suferit peste 40 de persoane. Victimele sunt în afara oricărui pericol, multe fiind deja externate după primirea îngrijirilor. "Acum se iau măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie”, a spus Victor Catan. 

Ministrul afacerilor interne a menţionat că se mizează şi pe sprijinul cetăţenilor, care ar putea oferi informaţii utile anchetei. 

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a menţionat că SIS a mobilizat efectivele necesare pentru a obţine informaţii utile anchetei. 

Prim-viceprocurorul general a comunicat că Procuratura Generală va demara o anchetă penală pe marginea acestui caz, pentru a stabili circumstanţele şi vinovaţii. Premierul a menţionat că elucidarea acestui caz trebuie să elimine orice suspiciuni, astfel încît oamenii să se simtă protejaţi şi în siguranţă. 

Vladimir Filat a mai informat că s-a dus în dimineaţa zilei de joi în locul producerii deflagraţiei, după care a vizitat la spital persoanele care au avut de suferit.

Anterior, Filat a declarat că explozia nu poate fi interpretată în nici un caz ca pură intâmplare şi că oficialităţile nu exclud o provocare. “Situaţia social-politică în Republica Moldova este extrem de complicată”, a spus premierul Filat.

Ministrul de intene Victor Catan a declarat miercuri seară că la mijloc ar putea fi un act terorist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite