Dr. Răzvan Trancă nu va mai profesa la Spitalul ''Grigore Alxandrescu''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Răzvan Trancă nu va mai profesa la Spitalul ''Grigore Alxandrescu''
Dr. Răzvan Trancă nu va mai profesa la Spitalul ''Grigore Alxandrescu''

Dr. Răzvan Trancă nu va putea profesa în cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, din cauza incidentului petrecut în anul 2007, în urma căruia medicul a fost acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei paciente, a hotărât conducerea spitalului.

Mai citiţi şi:
Dr. Răzvan Trancă apelează la justiţie pentru a fi reprimit la muncă în cadrul Spitalului " Grigore Alexandrescu"
"Violatorul" Trancă, tată pentru a treia oară

"Repunerea în funcţie a medicului de către conducerea spitalului este considerată inadmisibilă, întrucât aceasta ar veni în contradicţie cu valorile instituţiei medicale, iar conduita lui Răzvan Trancă este incompatibilă cu statutul de medic în cadrul unui spital de copii. Pe de altă parte, conducerea spitalului nu îngrădeşte exercitarea liberă a profesiei medicului Răzvan Trancă, acesta fiind liber să îşi exercite profesia în oricare altă unitate medicală", au precizat reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Într-un proces deschis la Tribunalul Bucureşti pe data de 21 iulie 2009, dr. Răzvan Trancă a solicitat în instanţă repunerea în funcţia de medic primar chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul şase al locuinţei lui. Pentru tentativa de viol a fost achitat, însă pentru tentativa de omor, medicul a primit o pedeapsă de patru ani cu suspendare, precum şi plata unor daune şi despăgubiri materiale victimei.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite