Alungaţi de criză din Spania, angajaţi în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unei firme de construcţii din Deva angajează muncitori calificaţi din rândul hunedorenilor întorşi din Occident.

Potrivit lui Octavian Mihăilă, directorul general al firmei de construcţii Foricon din   Deva, găsirea pe piaţa muncii a unor meseriaşi calificaţi cu experienţă acumulată în Occident este o şansă nesperată pentru afacerea pe care o conduce. „Angajăm chiar acum o serie de muncitori calificaţi care au lucrat în Occident. Sunt 20 de meseriaşi repatriaţi din Spania, 10 din Italia şi doi din Germania. Apreciez că oferta de forţă de muncă în construcţii va creşte din cauza crizei care-i obligă pe meseriaşii plecaţi să se întoarcă acasă”, spune Mihăilă. Tendinţa este confirmată şi de Marcel Rinder, patronul unei alte companii de construcţii devene, Ecoinvest.

„M-au sunat aproximativ 15 foşti zidari, mecanici de-ai mei aflaţi în căutarea unui loc de muncă după ce piaţa muncii din Spania s-a închis pentru ei. Din păcate, cum activitatea e blocată, nu am avut posibilitatea să angajez pe nimeni”, mărturişeşte Rinder. Constructorii care se întorc şi se angajează în Hunedoara pierd lunar la salarii, între 300 şi 1100 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite