Alunecările de teren, pericol major într-o comună băcăuană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna băcăuană Iteşti, mai multe case şi un drum sunt în pericol, din cauza unor alunecări de teren care avansează şi înghit tot mai mult din teritoriul localităţii. În urmă cu 40

În comuna băcăuană Iteşti, mai multe case şi un drum sunt în pericol, din cauza unor alunecări de teren care avansează şi înghit tot mai mult din teritoriul localităţii.
În urmă cu 40 de ani, lângă Biserica de la Iteşti erau o popicărie, o cizmărie, o crâşmă şi casa unui lemnar. Acum, în locul lor se deschide un hău. Apele au săpat de-a lungul anilor până au căscat o groapă, în ciuda eforturilor oamenilor de a împăduri, de a planta salcâmi pentru a ţine solul. Nimic nu anunţă prezenţa prăpastiei. E bine ascunsă între salcâmi şi îngrădită doar de ciulini. Primarul Vasile Ciubotaru recunoaşte că e periculos, că pot să cadă copiii sau că o clipă de neatenţie ar putea nenoroci pe oricine, dar se teme că dacă va pune ţevi de fier s-ar fura şi s-ar vinde. "Aici trebuie făcut dig de beton, dar cu ce bani să-l facem?", se plânge primarul. Prăpastia a devenit o groapă de gunoi a comunei, un loc în care se îngrămădesc bidoane de plastic, ambalaje, cartoane şi resturi. Pentru primar, vina o poartă apa care "se infiltrează de la Cinmaş până aici", iar pericolul poate fi îndepărtat doar cu ceva de a cărui lipsă se plânge toată lumea. Banul. Au fost chemaţi specialişti, s-au trimis sesizări la ape şi la Consiliul Judeţean, dar răspunsul se lasă aşteptat. Alunecările de teren nu sunt singura problemă a locuitorilor din Iteşti. Drumurile nu sunt asfaltate şi sunt pline de dâmburi şi gropi. Unele au fost sparte de către primărie pentru a uşura circulaţia, dar situaţia mai are mult până să fie rezolvată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite