Altex îngenunchează Universal Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Război în lumea miliardarilor moldoveni

rândul celor mai puternici afacerişti din Moldova şi ani de-a rândul au figurat în "TOP 300".
Miza disputei o reprezintă sume de ordinul sutelor de mii de euro, motiv pentru care scandalul a fost mutat în instanţă. Războiul dintre potenţii oameni de afaceri a pornit de la un contract încheiat între firmele pe care ei le patronează.
În procesul intentat la Tribunalul Iaşi, conducerea Altex a acuzat firma Universal Moldova că a împiedicat-o să-şi amenajeze spaţiul închiriat în complexul comercial Moldova Mall. La rândul lor, pârâţii susţin că totul este o "făcătură" pentru ca Altex să nu plătească penalităţi de întârziere. Prima rundă a bătăliei juridice a fost câştigată de Dan Ostahie. Hotărârea judecătoarească nu este definitivă, însă Dănuţ Prisecariu este obligat să o respecte. El a făcut recurs la Curtea de Apel.
Cum au început luptele
Sămânţa scandalului o constituie un spaţiu de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, situat la etajul al treilea al complexului Moldova Mall. Contractul de închiriere a fost semnat în 2004, urmând ca Altex să se folosească de spaţiu începând cu anul 2005. Ostahie a închiriat spaţiul pentru a deschide un magazin Media Galaxy. Dat fiind faptul că Moldova Mall a intrat în reamenajare, spaţiul urma să fie folosit mai târziu. Altex a acuzat însă întârzierea de trei luni a lucrării şi a apelat la altă firmă de construcţii. SC Universal Moldova a împiedicat însă intrarea lucrătorilor Altex în spaţiu, pentru realizarea amenajărilor, recurgând la bodigarzi. Juriştii Moldova SA susţin că lucrările la spaţiile închiriate trebuie finalizate, conform contractului, cu trei zile înainte de inaugurarea complexului, în condiţiile în care aceasta are loc la 3 martie. Fiecare zi de întârzire este penalizată. Pentru că nu vor reuşi să încheie lucrările la timp şi nu vor să fie penalizaţi, cei de la Altex ar fi deschis acţiunea în justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite