Alte decizii pentru banii FMI care nu sunt cuprinse în Scrisoarea de Intenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsuri suplimentare pentru tranşele următoare, ce trebuie implementate până în iunie 2011, şi alte prevederi anunţate de guvernanţi, dar care nu sunt cuprinse în Scrisoarea de Intenţie.

1. Eliminarea celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010 pentru angajaţii din sectorul public. Acesta va apărea în bugetul anului 2011.

2. Raţionalizarea numărului de şcoli şi spitale (reducerea numărului de paturi cu 9.200 şi închiderea a cel puţin 150 de spitale).

3. Limită pe fondul de salarii în 2011 de până la 39 de miliarde de lei.

4. Introducerea sistemului de co-plată pentru serviciile medicale.

5. Taxa de solidaritate impusă angajaţilor companiile de stat cu un anumit nivel de venit. A fost anunţată fugitiv, la începutul acestei săptămâni, de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, ca variantă luată în calcul.

6. Reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor din companiile cu capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank şi CEC Bank.

7. Reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii în ministere, agenţii şi companii subordonate.

8. Impozitarea suplimentară a persoanelor care deţin mai multe imobile în proprietate, respectiv 15% pentru a doua clădire, 50% pentru cea de-a treia, 75% pentru cea de-a patra şi 100% pentru a cincea sau tot ce depăşeşte această cifră.

9. Impozitarea cu 16% a veniturilor din drepturi de autor, a persoanelor fizice autorizate şi a contractelor de mandat, toate de la 1 iunie, potrivit ministrului Vlădescu.

Nu le pasă de recesiune: Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Dezmăţ pe banii publici: Statul plăteşte câte 36 de directori pentru agricultură în fiecare judeţ! Cu salarii de la 6.000 lei în sus!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite