Botoşani: Alte trei cazuri de gripă porcină la doi elevi şi la o asistentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Alte trei cazuri de gripă porcină la doi elevi şi la o asistentă
Botoşani: Alte trei cazuri de gripă porcină la doi elevi şi la o asistentă

Trei noi cazuri de gripă porcină (de tip AH1N1) au fost confirmate la Botoşani, bolnavii fiind doi elevi de la un colegiu şi de la o şcoală generală din municipiu, precum şi o asistentă medicală de la Compartimentul de Epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Directorul adjunct al DSP Botoşani, Gheorghe Apetroaie, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost confirmată gripa de tip AH1N1 în cazul a doi elevi, unul de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar celălalt de la Şcoala nr. 2 din Botoşani.

Al treilea caz este cel al unei asistente medicale de la Direcţia de Sănătate Publică, din Compartimentul de Epidemiologie.

"Biroul în care funcţionează compartimentul de epidemiologie va fi închis, în vederea dezinfecţiei, iar activitatea claselor din care fac parte cei doi elevi va fi sistata", a declarat dr. Gheorghe Apetroaie.

Primele şase cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în judeţul Botoşani, trei dintre bolnavi fiind elevi din Botoşani şi Dorohoi.

Totodată, DSP Botoşani a trimis, joi, Institutului Cantacuzino un număr de 70 de probe recoltate de la persoane suspecte de gripă din diverse localităţi ale judeţului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite